III FESTIVAL HIVERNAL A LA VALL DE BOÍ

La tercera edició del Festival Hivernal de free ride, esquí de muntanya i dry-tooling tindrà lloc els dies 5, 6 i 7 de febrer de 2009 a la vall de Boí (Alta Ribagorçana), i estarà dedicada als esports de muntanya tant fomentant la seva pràctica com la mentalitat de respecte amb el medi ambient.

Dijous 5 de febrer
El primer dia de festival es farà una competició de free-ride, als voltants de l’estació de Boí Taül, on els participants hauran de pujar caminant fins un cim prèviament controlat i escollir la línia per on baixar, per estricte ordre d’arribada. La traça de pujada estarà equipada amb cordes fixes per assegurar la progressió dels riders. En la passada edició varen participar un total de 54 corredors, i tots van tindre ocasió de traçar fantàstiques i atrevides línies de baixada amb nombrosos salts.

Al finalitzar la competició organització i riders es trobaran a l’snow park de Boí Taül per beure xocolata calenta i deleitar-se amb una bona sessió de salts expressament dissenyats per a l’ocasió pels responsables de l’snow park. Posteriorment es procedirà a l’entrega de premis i el sorteig de material  a l’espai L’era de Barruera i on la festa nocturna està assegurada. Les inscripcions a la prova poden fer-se per telèfon, 620 95 38 19 (Roger) o 676 22 50 71 (Oriol).

Divendres 6 de febrer
El segon dia s’organitza una Cronoescalada d’esquí de muntanya de 1.100 m de desnivell per la magnífica i tranquil·la vall de Moró arribant al Cap des Raspes Roies, a 2.750 m., i amb unes vistes immillorables del Pirineu, on a l’acabament a més de la meta, hi haurà una efusiva claca i més xocolata calenta.

Al migdia hi ha una costellada per als participants al pla de l’Ermita, a Sant Quirc, entrega de premis i sorteig de material. Es tracta d’una sortida de muntanya de caràcter popular on participen nombrosos amants de l’esquí de muntanya amb l’objectiu de gaudir d’un matí tranquil i segur a la neu. Les inscripcions es podran fer el mateix dia a partir de les 9 del matí al pàrquing de Sant Martí, passat el pla de l’Ermita.

Dissabte 7 de febrer
El tercer dia de festival està previst un open dry-tooling a Cavallers, en una zona perfecta per a la seva pràctica i amb unes vies de menor a major dificultat on els lolos podran cansar-se de debò i els debutants podran fer una bona presa de contacte amb les noves innovacions de material en un terreny preparat per a l’ocasió.

Les vies seran en tope–rope, amb un peu de via còmode des d’on participants i espectadors podran gaudir de l’espectacle mentre degusten un bon vi calent per fer passar el fred. Els classificats del matí es disputaran el pernil del guanyador, en una estructura dissenyada amb cubets de gel penjant del campanar de l’església de Sant Joan de Boí, i amenitzada la final amb bona música i més vi calent. Les inscripcions es faran a partir de les 9 del matí del dia de l’open al pàrking de Caldes de Boí. Cal recordar que totes les inscripcions a les diferents proves i competicions del festival són gratuïtes i inclouen a més dels premis als guanyadors, un sorteig de material entre els participants.

0 comentaris: